Einde supermarkt

Einde supermarkt

Deze maand is al weer een tijdje afgelopen. Wat ik er nog wel van weet is dat het ten eerste heel moeilijk is om een groeteboer te vinden die tevens geen supermarkts is. De groenteboer zal waarschijnlijk verdwijnen en converteren in een supermarkt. Mensen willen mogelijk niet naar 3 winkels voordat ze 1 maaltijd neer kunnen zetten. Daar hebben we tegenwoordig geen tijd meer voor.

Zelfs in een dorpje in de achterhoek is het einde van de groeteboer al voorbij:

Bert en Heleen Legters stoppen eind december met hun groentewinkel aan het Weurden. Daarmee komt een einde aan het familiebedrijf, dat gestart werd door zijn overgrootvader. Ook verdwijnt hiermee de laatste groentewinkel uit het straatbeeld van Winterswijk. Bert Legters blijft echter bezig met groenten. Hij gaat salades en rauwkost maken voor een collega in een buurgemeente.

Ook deze groenteboer gaat zijn activiteit veranderen om toch nog aan het werk te kunnen blijven. Dus lieve mensen, als je ooit nog eens in een groetewinkel staat, realiseer je dan dat dit mogelijk de laatste keer is dat je daar je groente kunt kopen.

Zoals op de cover foto zie je nog wel de overgebleven groeteboer: de biologische eetwinkel.

Groeteboer, vaarwel!